Quantcast
Channel: EU
Viewing all 561 articles
Browse latest View live

Ei Terho huono vaihtoehto ole...

$
0
0

Ei Terho huono ole mutta ei kyllä paraskaan vaihtoehto. Sampo Terho edustaa ainakin puheissaan huomattavasti järkevämpiä asioita kuin mitä etukäteen luulin. Toki mies on minun makuuni liian myötämielinen maahanmuutolle mutta esimerkiksi EU-asioissa ja itsemääräämisoikeuden palauttamisessa hän on oikeinkin oikeilla jäljillä. EU-eromme olisi meidän voittomme ja toisaalta unionin merkittävä tappio. Suomi on pitkään ollut koulupoikana tottelemassa jokaista brysselistä tullutta käskyä ja vieläpä Pilkulleen. 

Mieltäni kohotti myöskin maininta siitä kuinka "vääjäämättömällä työvoimapulalla" on peloteltu jo aivan tarpeeksi ja että sitä ei tule koskaan tässä maassa tapahtumaan. Se kun on aivan totta... Joidenkin tutkijoiden mukaan jopa puolet työpaikoista tulee häviämään ja ymmärtääkseni työväen eläköitymisvauhti ei aivan pysy siinä perässä. Mutta mokuttajat puolustavat asiaansa vaikka yksisarvisilla ja keijuilla kun eivät mitään faktaan perustuvaa keksi. Monikulttuurisuutta kun on perusteltu muun muassa sillä että me tarvitsemme työntekijöitä tulevaisuudessa. Typerää, tiedän. Etenkin kun pakoloisten ja muiden maahanmuuttajien tarjoama "hyötysuhde" on niin rajusti pakkasella että täytyisi sen työllistyvän kymmenen prosentin tehdä 24/7/465 töitä jotta se lovi saataisiin edes pääosin täytettyä.

Näyttäisi siltä että suurten linjojen osalta PS saattaa saada vähintäänkin kohtalaisen uuden puheenjohtajan, kävi miten kävi. Tosin puheet ovat puheita... Nähtäväksi jää!

0

Brexit, Trump, Le Pen entä sitten?

$
0
0

 

Pian nähdään kuka valitaan Ranskan seuraavaksi presidentiksi. Jatkan aiempien blogieni linjalla ja ennustan,että Marie le Pen voittaa. En ole paneutunut syvällisesti gallupeihin tai muihin asiantuntijalausuntoihin puhumattakaan Suomen valtamediasta. Yksinkertaisesti siksi, että sekä Brexitin että Trumpin valinnan kohdalla ne menivät totaalisesti metsään.  Miksei nytkin? Eikä kahta kolmannetta.

Mieleen on jäänyt sensijaan erään amerikkalaisen historian professorin viime keväänä Euroopassa  pitämänsä puheen lopuksi esittämä toteamus. Esitän teille kauhuskenarion: "Brexit tulee, Trump valitaan USA:n presidentiksi ja le Pen Ranskan presidentiksi. Eurooppa tulee muuttumaan radikaalisti."

Parin viikon päästä tiedetään miten käy Ranskassa. Sitten EU:n saaman rauhannobelin jälkeen Euroopan stabiliteetti on horjunut vaali vaalilta. Äärioikeisto ja äärivasemmisto ovat edenneet ja keskustavoimat kutistuneet. Sekä oikea että vasen laita ovat löytäneet toisensa EU:n ja sen byrokratian sekä globalismin vastustamisessa vihreiden säestyksellä. Olisi outoa, jos vasemmisto ei heräisi rikkaiden rikastuessa ja köyhien köyhtyessä yhä kiihtyvämmällä  nopeudella.

Mainittakoon, että 2016 maailman 8 rikkainta miljardööriä omisti yhtä paljon kuin puolet eli n. 3,6 miljardia ihmistä. Yksi valtaeliitin suosiman globalisaation hedelmistä.

Muutosvoimana edellä mainituille "yllätyksellisille" vaalituloksille on ollut kansalaisten kapina valtaeliittiä vastaan ts. poliitikot ja pääomavaltiaat. Lisäksi osin hallitsematon maahanmuutto, massatyöttömyys  ja syrjäytyminen ovat lisänneet tavallisten kansalaisten ärtymystä, kun hallitukset eivät ole kyenneet ratkomaan ongelmia.

EU:n saamasta Nobelin rauhanpalkinnosta on tainnut jäädä komission käteen  dynamiitin keksijältä sytyslanka räjähtävään panokseen. Ikävä kyllä näyttää siltä, että se ei jää suutariksi.

Siksi uskon ,että le Pen voittaa.

0

EU ei suojele meitä sotilaallisessa kriisissä

$
0
0

Euroopan Unioni ei ole puolustusliitto. Sitä se ei tule myöskään olemaan. Silti usein Suomessa valheellisesti väitetään, että jäsenyys EU:ssa on myös turvallisuuspoliittinen kysymys.  Viimeksi näin väitti kokoomuksen kansanedustaja Pertti Salolainen. Hänen mielestään puolueemme nostamat ajatukset mahdollisesti kansanäänestyksestä EU:ssa, ”tuhoaisi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan, koska menettäisimme mm. solidaarisuuslausekkeen ja yhteisvastuulausekkeen”. Tarkistellaanpa hetki sitä lauseketta.

Lissabonin sopimuksen mukainen solidaarisuuslauseke kuuluu kokonaisuudessaan näin: ” Jos jäsenvaltio joutuu alueeseensa kohdistuvan aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, muilla jäsenvaltioilla on velvollisuus antaa sille apua kaikin käytettävissään olevin keinoin Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan 51 artiklan mukaisesti. Tämä ei vaikuta tiettyjen jäsenvaltioiden turvallisuus- ja puolustuspolitiikan erityisluonteeseen.” Eli käytännössä esim. Portugali voisi toisen maailmansodan tapaan lähettää meille kontillisen sardiineja. Kyseinen artikla ei velvoita EU:n jäsenmaita auttamaan Suomea sotilaallisesti, mikäli Suomeen hyökättäisiin. Ja miksi auttaisivat, kun selkeä enemmistä EU:n jäsenmaista kuuluu sotilasliitto Natoon?

Suomen turvallisuuspolitiikka ei voi perustua ”toivotaan, toivotaan” ajatteluun. Sen tulee perustua faktoihin ja realismiin. Syventyvä puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa on kaunisajatus, mutta Ruotsilla ei ole riittävää sotilaallista voimaa aitoon puolustusliittoon Suomen kannalta. Siksi meidän tulee kehittää ja vaalia vahvaa omaa armeijaamme, kuten viisas puolustusministerimme hallituksessa onkin tehnyt.

Olen saanut kunnian keskustella niiden kunniakansalaisten kanssa, jotka pelastivat maamme itsenäisyyden toisessa maailmansodassa. Heidän viestinsä on ollut vahvasti se, että yksin ei tule jäädä. Tästä olen samaa mieltä. Toivottavasti kansanäänestys Natosta Suomessa on mahdollinen lähitulevaisuudessa, sillä Suomi ja suomalaiset ansaitsevat ikuisen ”Nato-option” sijaan rehellisen vastauksen siihen, miten ja kuinka järjestämme maamme puolustuspolitiikan tulevaisuudessa. Itse äänestäisin kyllä.

 

0

Kansallismielisyyden uhka

$
0
0

Nationalismi  

Nationalismi eli kansallisuusaate korostaa kansakunnan merkitystä. Kansallismieliselle tärkeää on vaalia maalle ominaista kulttuuri- ja arvoperustaa, itsenäisyyttä päätäntävallassa ja rahapolitiikassa. Nationalismissa itsessään ei ole siis mitään syrjivää tai vihamielistä. Tavoitteena on edistää yhtenäisen yhteiskunnan tasapuolista etua.

Itsenäisyys ja kansallismielisyys ovat Suomessa pitkään olleet häpeällisiä sekä oikeistolle että vasemmistolle.  

Oikeiston mielestä pakanakansa tarvitsee porvarilliset imperialistiset aatelisjohtajat.  

Vasemmisto haluaa jakaa taakan omien asioiden hoidosta utopistisissa, kansainvälisissä ja globaaleissa yhteisöissä. Yhteisöt ovat kuitenkin loppupeleissä samaa imperiumia, jota oikeistokin rakentaa. Niiden ainoa tarkoitus on palvella talouseliittiä ja heidän tavoitteitaan – luoda rankalla työllä, kärsimyksellä ja kuolemilla, heille tämä maailma. Vaikutusvaltaisimmat henkilöt ja järjestöt yrittävät edelleenkin kaikin keinoin orjuuttaa tietämätöntä kansaa.  

Sekä oikeisto että vasemmisto avittavat imperialistista mädätystä. Siitä syystä on elintärkeää herättää ihmisiä pois vasemmisto-oikeisto -jaottelusta.  
Kansallismielisyys-imperialismi -akseli kuvaa mielestäni paremmin politiikan perimmäistä valta-asettelua. 

Järjestelmä  

Valtaosa poliittisista päätöksistä on ristiriidassa mielipidetutkimusten kanssa. Puolueiden ja kansanedustajien toiminta ei näytä tyydyttävän juuri ketään.

Toimimattoman demokratian uudistaminen on helppoa. On vain äänestettävä suoraa demokratiaa vaativa puolue valtaan. Nykyisen järjestelmän ongelma on järjestelmäajattelu. Se saa alkunsa ideasta, että kansa valitsee edustajansa. Ilman tätä järjestelmää ihmiset näkisivät todellisuuden luonteen oman napansa ohi, ja päättäjien valinta voisi perustua pätevyyteen ja mahdollisimman monen etuun.  

Vaikuttaminen  

Kaikki tekeminen tai tekemättä jättäminen arjessa ja politiikassa vaikuttaa vääjäämättä ympäröivään maailmaan. Äänestäminen ja muut teot, joista jotkut kärsivät, eivät ole omia päätöksiämme. Olemme velvollisia kyseenalaistamaan huonoiksi todettujen tapojen noudattamisen.   

Ratkaisu  

Olennaiset työkalut vallan keskittymisen estämiseen ja syrjinnän torjumiseen ovat normikriittisyys, kyseenalaistaminen sekä kriittinen ajattelu. Meidän tulee äänestäjinä pitää kiinni oikeudestamme päättää asioista, ja tehdä se järkevästi.

Älä anna itsesi tulla huijatuksi. Mieti ja ryhdy toimeen, ennen kuin on liian myöhäistä.

Komission puheenjohtaja Juncker: Britannian Theresa May elää toisella Galaksilla

$
0
0

Erään suhteen loppu

Britannia ja EU 50 vuotta

*

Vapunjälkeisenä ensimmäisenä aamuna kahvipöydässä silmään sattuu melkein peräkkäisiltä sivuilta Aamulehdestä (2.5.2017) tällaiset ääripäät.  Erään suhteen alku ja loppu. 

He vain ”kasvoivat erilleen”.

*

Aamulehti 50 vuotta sitten eli 2.5.1967:

”Eglanti anoo EEC:hen

Päätös uuvuttavan harkinnan jälkeen.  Englanti aikoo anoa uudelleen jäsenyyttä Euroopan talousyhteisössä, ilmoitti pääministeri Harold Wilson parlamentissa tiistaina vain muutamia tunteja sen  jälkeen kun hallitus oli tehnyt lopullisen päätöksen asiassa.

Wilson sanoi että hallitus teki päätöksen ”uuvuttavan tarkastelun” jälkeen, joka seurasi hänen ja ulkoministeri George Brownin aikaisemmin tänä vuonna kuutosmaiden johtajien kanssa käymiä keskusteluja.

Rooman sopimukseen olemme koko ajan ottaneet sen asenteen, että sopimus sinänsä ei ole esteenä”, sanoi Harlod Wilson.”

*

PS.  Ranskan presidentti Charles de Gaulle torppasi Britannian jäsenyyden tuolloin, ja niin se ”pääsi” EEC:n jäseneksi vasta 1973, ja silloinkin sen jälkeen, kun ensin Ranskassa järjestettiin vuonna 1972 kansanäänestys Yhdistyneen kuningaskunnan, Irlannin, Tanskan ja Norjan jäsenyydestä; äänestäjistä 68,32 % kannatti maiden liittymistä EEC:hen.  Norjalaiset itse hylkäsivät jäsenyyden kansanäänestyksessä.  Mutta Britannian EEC/EU –jäsenyys järjestyi vasta ”ulkoistetun kansanäänestyksen” jälkeen… https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unionin_laajentuminen

*

Aamulehti tänään 2.5.2017:

”LUONNEHDINTA

”Juncker pitää Mayta harhaisena

Helsinki. EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on luonnehtinut Britannian EU_eroa ajavaa pääministeriä Theresa Mayta harhaiseksi.  Asiasta kertoo muun muassa Telegraph-lehti.  Lehti perustaa juttunsa saksalaisen Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungille vuodettuihin tietoihin Junckerin ja Mayn yhteisestä illallisesta Lontoossa viime viikolla.

Illallinen oli ilmeisesti fiasko.  Juncker kertoi illallisen jälkeen liittokansleri Angela Merkelille, että May on tyystin ”eri galaksilla”.  Lehden mukaan May olisi sanonut Junckerille, ettei brittien tarvitse maksaa EU:n vaatimaa kymmenien miljardien erorahaa, koska EU-sopimukset eivät sitä edellytä.  Junckerin valtuuskunta vastasi, ettei EU ole mikään golf-klubi, josta voi erota noin vain.

-Mitä enemmän kuulen, sitä skeptisemmäksi muutun, Juncker sanoi, kun kuunteli Mayn vaatimuksia.

Mayn sanotaan tehneen EU-komissiolle selväksi, että hän odottaa tulevansa uudelleenvalituksi kesän parlamenttivaaleissa. STT

*

Lähde: FAZ, 30.4.2017; http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/brexit/eu-kommission-skeptisch-vor-brexit-verhandlungen-14993673.html

FAZ´in mukaan Juncker totesi Merkelille puhelimessa antaessaan raporttia illaallistapaamisestaan Mayn kanssa mm.:

”Wie die F.A.S. weiter schreibt, telefonierte Juncker am Morgen nach dem Dinner mit Bundeskanzlerin Angela Merkel. Er teilte ihr seine Einschätzung mit, dass May in einer anderen Galaxie lebe und sich lauter  Illusionen mache. Merkel nahm daraufhin eine Passage in ihre Regierungserklärung am Donnerstag zum Brexit-Gipfel der EU auf, in der sie davor warnte, dass sich „einige in Großbritannien“ noch „Illusionen machen“.”

Kääntynee: … että May elää toisessa Galaksissa ja on illuusioiden vallassa.

*

Telegraph kertoi vappuna (1.5.2017) osapuolten tapaamisesta, osin saksalaislehden tietojen perusteella:

”Saksalainen sanomalehti kertoi, että keskiviikkoisen illallisen jälkeen herra Juncker syytti Theresa Mayta siitä, että tämä oli "petkuttanut" ja totesi, että Brexit-neuvottelujen epäonnistuminen oli nyt "todennäköisempää".

Saksalaisen sanomalehden Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungin mukaan Juncker kertoi Mayille, "lähden Downing Streetiltä 10 kertaa epäilevämpänä kuin mitä olin ennen."

Lähde: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/01/jean-claude-juncker-says-theresa-may-deluded-scathing-call-angela/

*

Ison-Britannian perussopimusvelan määräksi lasketaan Komission taholla noin 60-65 miljardia euroa.

Mahdollisesti arvioitavissa oleva Suomen osuus siitä lienee noin 650-700 miljoonaa €.

*

PS

Valovuodet

Voitaneen todeta, että varsin usein ”puolisot” kasvavat erilleen, mutta että toinen siirtyy "vieraaseen Galaksiin" lienee jo harvinaisempaa.

Kun EU:n jäsenneuvotteluprosessi Turkin kanssa tunnetulla tavalla takkuilee, tekisi eetvarttia tietää, kumpi nyt on Brysselin horisontista kauempana Ankara vai Lontoo

Veikkaisinpa hazardina, että Lontoo, koska en ole kuullut enkä lukenut, että EU:n arvovaltaiselta taholta olisi todettu Erdoganin Turkin vielä ”etääntyneen” sentään valovuosien takaisiin tiloihin, toiselle Galaksille.

Aikoihimpa olemme eläneet.

*

0

Urmas Paetin kootut selitykset EU:n olemassaololle

$
0
0

   Virolainen entinen ulkoministeri ja nykyinen meppi Urmas Paet kirjoittaa Hesarin Vieraskynä-palstalla otsikolla ”EU:n hajoaminen ei parantaisi maailmaa”. Hänen perustelunsa asiassa ovat sellaisia, että perinteisenä EU:n ja euron vastustajana, en voinut olla tarttumatta niihin. Käyn läpi hänen pääväitteitään ja lisään omat kommenttini kursiivilla.

  1. EU:n hyödyt ovat joka ongelmassa suuremmat kuin haitat. Euro on tuonut suuret ongelmat Välimeren maille. Kreikka ei ole selvinnyt EKP:n lainoilla ja avustuksilla, vaan on konkurssitilassa. Islanti selvisi vakavammasta tilanteesta omalla valuutallaan.
  2. EU on estänyt sodat Euroopan maiden välillä. Euroopan sodat ovat johtuneet kuninkaista, keisareista ja hulluista diktaattoreista. Yksikään demokraattinen Euroopan maa ei ole aloittanut sotaa toista maata vastaan.
  3. EU:n vastaiset voimat lisäävät kannatustaan maahanmuuttovastaisuudellaan, vaikka EU:lla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Nyt meppi unohtaa EU:n tärkeimpiin kuuluvan periaatteen eli ihmisten vapaan liikkuvuuden EU:n sisällä.
  4. Terrorismin torjunta onnistuu EU:lta paremmin kuin yksittäisiltä mailta. Liikkuminen EU:n sisällä ilman rajavalvontaa edistää terroristien asiaa.
  5. EU helpottaa pakolaisongelman hoitoa. EU on vaikeuttanut pakolaisongelman hoitoa, koska EU on halvaantunut asian hoidossa. EU:n ratkaisu asiassa on ollut, että kun selviät hengissä Välimeri-testistä, olet osoittanut olevasi aito pakolainen. Tämä asia on kärjistänyt EU:n yhtenäisyyttä, koska monet maat mukaan lukien Ruotsi ja Tanska ovat irtaantuneet yhteisistä päätöksistä.
  6. EU helpottaa ratkaisemaan hitaan talouskasvun ongelmaa Euroopassa. EU ei helpota, vaan vaikeuttaa ennen kaikkea euro-maissa. Kun euro ei jousta kunkin maan kilpailukyvyn mukaan, niin se luo tilanteen, jossa Saksa hyötyy halvasta eurosta ja heikot maat kärsivät heille liian vahvasta eurosta. Suomi on kärsinyt, kun lopulta saatiin pankkimiesten unelma aikaiseksi eli vakaa valuutta. Vakaasti on oltu lamassa Suomessa eikä ole vieläkään päästy vuoden 2008 tasolle.
  7. Brexit-neuvottelut ovat vaikeat. Brexit:iä ei olisi ilman EU:ta.
  8. EU hoitaa sekavat suhteet Turkin kanssa paremmin kuin yksittäiset maat. EU pitää Turkin liittymisasiaa edelleen hengissä, vaikka siihen maahan EU:n ei pitäisi kepilläkään koskea. Tulee väkisten mieleen Suomen EU-neuvottelut. Täällä keskityttiin koko poliittisen eliitin voimin saamaan Suomi EU-kuntoon. Nyt jälkiviisaudella tiedetään, että EU olisi tullut anomaan Suomen liittymistä EU:hun, jos olisimme hieman pidätelleet EU-kiimaamme.
  9. EU on suurvalta, joka hoitaa pulmia USA:n ja Venäjän kanssa. Ristiriitainen lausunto, kun toisessa yhteydessä halutaan sanoa, että ”EU ei ole oikea unioni, vaan se on vain jäsenmaiden liitto”. Pulmia USA:n suhteissa en tiedä, ja Venäjän pulmien hoidon hyvyydestä olen eri mieltä.
  10. EU on luonut yhteismarkkinat, jotka hyödyntävät kaikkia jäsenmaita. Täysin samaa mieltä, ja EU:n olisi pitänytkin pysyä alkuperäisessä ajatuksessaan eli poistaa kaupan esteitä eikä lähteä rönsyilemään. EU on mennyt askel kerrallaan kohti todellista yhtenäisvaltiota ja se on ollut virhe.

 

0

Brittien lähtö EU:sta nostaa Suomen nettomaksuja!

$
0
0

 

Britit ovat ensimmäisinä jättämässä EU:n. Heidän lähtönsä vaikuttaa moniin asioihin. Heidän tilannettaan ei voi verrata suoraan Suomeen.  Jäsenyydessä on ollut eroja. Esimerkiksi valuutta. Britit säilyttivät viisaasti omansa. He eivät tehneet  suomen virhettä. Mutta Suomi ja Britannia ovat molemmat olleet EU:n nettomaksajia.

Unionille maksetut maksuosuudet ovat helposti nähtävissä.

http://www.europarl.europa.eu/external/html/budgetataglance/default_fi.html

Brittien maksut:

Brittit maksoivat 2015 EU:lle 18,209,4 M€. He saivat takaisin 7,457,6 M€. Nettomaksuosuus olisi tämän mukaan siis 10,751,8 M€.

On toki mahdollista, että EU parlamentti päättää säästää tämän summan menoissaan. Silti se tarkoittaisi meidän nettomaksujemme korotusta. Maksuosuus pysyisi samana, mutta saisimme vähemmän takaisin.

Todennäköistä on, että ainakin Brittien nettomaksujen verran tulevat jäsenmaksut kohoamaan.

Suomen maksut:

Suomalaiset maksoivat 2015 EU:lle 1,729,1 M€. Saimme takaisin 1,330,0 M€. Meidän nettomaksumme ovat tämän mukaan 399,1 miljoonaa euroa.

Arviot lisämaksuista vaihtelevat 100-130 miljoonan euron paikkeilla lähteistä riippuen.

NO HÄTÄ

Jos maksut nousevat 115 miljoonaa? Se on  prosentin kymmenyksiä budjetista. 500 miljoonan nettomaksu on alle prosentin valtion budjetista. 55 miljardia vuonna 2016. Kuten tiedämme 500 miljoonaa on asiasta riippuen todella vähän tai aivan hirveän paljon.

Paljonko on 500 miljoonaa?

Valtion keräämät tuloverot olivat 9,312 M€. Kunnallisverot 18,734 M€.  Yhteens noin 33M€.  Tuloverojen kokonaissummasta puhutaan siis noin 1,5%  osuudesta. Tällä pystyttäisiin siis melkoisiin tuloverojen alennuksiin.  Toki valtion tuhlaamisen lisäämistä kannattavia on paljon.

https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkinen-talous/Valtion-tulo...

Oikea kysymys: Hyödymmekö Euroopan Unionista enemmän kuin maksamme?

Suomessa talousviisaat ovat myöntäneet jo, että euro oli virhe.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102220545902_uu.shtml

Korkmannin kirja kannattaa muutenkin lukea.

Tarivitsemme talouteen hyötyjä. Muuten tämä homma katkeaa.

Jäsenyys tuo myös muita hyötyjä. Turvallisuus poliittisia hyötyjä ( tämähän on ollut jäsenyyden pääperustelu), helpompaa liikkumista, rahaakaan ei eu alueella tarvitse vaihtaa, valuutta on ollut vakaa jne.... Toisaalta nämä samat asiat tuovat myös haittoja.

Mikä sitten lienee koko hinta? Olemmeko plussalla?  Kannattaako vielä lisääkin maksaa?

0

Ketä Naton ja EU:n turvatakuut koskee ?

$
0
0

Erdogan lisää painetta Naton ja EU:n suuntaan.

 

Turkki haluaa lisää Kyprosta, jota se miehittää laittomasti jo vuodesta 1974.

 

Turkin Kypros miehitys alkoi aikoinaan aseilla, eikä vaaliuurnilla, kuten esim. Krimillä kävi.

 

Jos Turkin ja Kyproksen välille puhkeaa isompi riita on Kreikka automaattisesti mukana, koska Kreikka on antanut Kyprokselle turvallisuustakuut!

 

Antaako EU turvansa jäsenelleen Kyprokselle vai EU-kandidaatille Turkille ?

 

Kummalle Nato-maalle Nato antaa turvallisuustakuunsa Turkin ja Kreikan riidoissa ?

 

 

 

 

Kiitos

Hämis

 

 

0

Slow Food

$
0
0

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3494845/Italiassa+ruoan+kotimaisuutta+v...

"Paikallista lain nojalla Lähiruokabuumi on tarkoittanut sitä, että yhä useammat aluehallinnot ovat säätäneet lakeja paikallisten tuotteiden tukemiseksi. Yksi niistä on Lazio, johon Roomakin kuuluu."

Mites toi EU-KILPAILULAKI soveltuu tuohon? Suomessa kun kunnat ei saa pyytää tarjousta edes siten, että tarjotaan vain kotimaista lihaa, niin tuolla voidaan vaatia jopa paikallista?

0

Brexitin todellisuus

$
0
0

Britit ovat itse esittämässä ns. kovaa brexitiä EU:lle.  Pikkuhiljaa varmaan briteillekin aukeaa, mitä se ns. kova brexit tarkoittaa.

EU uhkaa, että brexitin jälkeen ei euromääräisiä arvopapereita ja niitä koskevaa kauppaa saisi enää toteuttaa Lontoon finassikeskuksessa. Tämä miljardibisnes tulisi toteuttaa pankissa, joka sijaitsee EU-alueella. Tämä tarkoittaisi Lontoon finanssikeskukselle 75000 työpaokan menetystä. Vastaavasti monet EU-kaupungit toivovat tästä muutoksesta hyötyvänsä. Mukaanlukien Frankfurt.

Lontoosta tarkasteltuna tämä on jo kolmas provokaatio tällä viikolla. Brexit-neuvottelut eivät vielä ole edes alkaneet ja Bryssel ei lopeta brittien ärsyttämistä. Ensin oli kylmäkiskoinen brexit päivällinen komission puheenjohtaja Junckerin ja Theresa Mayn keksen , sen jälkeen EU-neuvottelijoiden saama kova neuvottelimandaatti ja 100 miljardin lasku briteille EU-erosta. Ja nyt euromääräisten arvopaperien kaupan siirtäminen EU-alueella toimiviin pankkeihin.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/die-naechste-brexit-provokation-an...

Omassa uhossaan britit ilmeisesti yhä vielä uskovat, että he saavat jatkaa omaa elämäänsä brexitin jälkeen aivan kuten ennenkin kaikkine oikeuksineen ilman mitään velvollisuuksia EU:n suuntaan samalla kieltämällä EU-kansalaisten oikeudet Britanniassa

0

Ranskan vaalit voivat lyödä Euroopan ”mosaiikin” pirstaleiksi

$
0
0

# Olemme lauantaina 6.5. seurailleet Ylen tv-uutislähetyksiä Pariisista, jossa sununtaina äänestetään Ranskan, Euroopan Unionin ja Suomen tulevaisuudesta. Brexitin ja Trumpin yllättävien vaalivoittojen jälkeen kukaan ei voi enää olla varma siitä, että Marine Le Pen ei tekisi yllätystä, voittaisi ja hajottaisi Euroopan.

   Tätä Eurooppaa ei saisi päästää hajoamaan kansallisiksi sirpaleiksi. Noita sirpaleita on niin paljon, että Yle-televisiossa on soitettu koko illan eurooppalaisten mosaiikkipalavaltioiden euroviisuja. Elämme täällä Euroopassa varsinaisessa valtioiden tilkkutäkissä.

   Tuntuu uskomattomalta, että tälle pienelle Aasian mantereen niemekkeelle nimeltä Eurooppa mahtuu näin monta eripuraista ja itseriittoista valtiota, joiden sivistyksen ja demokratian aste poikkeaa toisistaan kuin yö ja päivä.

   Ja puolet Euroopan niemimaasta kuuluu kaiken lisäksi tsaari Putinin valtakuntaan, joka käsittää lisäksi puolet Aasian mantereesta. Moskovan tsaarit onnistuivat liittämään aasialaiset siirtomaansa suoraan emämaan yheyteen. Euroopan mosaiikin siirtomaavaltiot ovat jo ajat sitten menettäneet merten takaiset alusmaansa ja alkaneet maksaa niille kehitysapua ja osallistua ilman mitään logiikkaa niiden loputtomiin sisällissotiin. Tuo Syyriakin taisi viimeksi olla Ranskan alusmaana.

   Kuuntelin euroviisukappaleita koko illan ja ajattelin Euroopan tilkkuvaltioiden epävarmaa kohtaloa. Putinin ilmeisenä toiveena on saada Euroopan palapeli taas kunnolla hajalle. EU:n avulla sitä on yritetty epätoivoisesti hieman yhtenäistää.

   Tuo Suomen lyyrinen balladi Blackbird muuten poikkesi edukseen sieltä euroviisujen jumppabiisien joukosta.

 

Australiassa on eurooppalainen ”minimosaiikki”

# Euroviisuja muuten seurataan innokkaasti myös brexit-Britannian kansainyhteisöön kuuluvassa Australiassa, joka jopa osallistuu taas kisaan. Sinne monet Euroopan ”mosaiikkimaiden” kiistoihin ja kylmiin viimoihin kyllästyneet kansalaiset ovat muuttaneet pysyvästi. Heillä ei ole enää EU:ta – mutta ovatpahan euroviisut.

   On siellä Australiassa suomalaisiakin pari kymmentä tuhatta. He seuraavat Suomen tapahtumia radion välityksellä mm. Australian SBS-radiosta.  

   Tietokoneella tai kännykällä voi kuunnella maailman suurimman maahanmuuttajaradion, (ohjelmaa yli 70 kielellä) Australian valtion SBS-radion (Special Broadcasting Service) suomenkielisen lähetyksen, jota toimittaa Sydneyssä Karl Mattas ja jota olen avustanut yli 20 vuotta. Asuinhan Australiassa kolmisen vuotta.

   Tuoreimman SBS-radion lähetyksen voi kuunnella tästä:

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/audiohighlights

   SBS Radiolla on myös Facebook-sivut: https://www.facebook.com/sbs.finnish?fref=ts

   Tämän viikon ohjelmassa kerrotaan mm., että Australian pääministeri MalcolmTurnbull tapaa New Yorkissa Donald Trumpin. Esillä on myös koululaitoksen rahoitus ja Fairfax-yhtymän lehtien irtisanomiset, jotka uhkaavat Australian journalismin tasoa.

   Haastateltavana ohjelmassa on sellisti Timo-Veikko Valve Australian kamariorkesterista, jonka solistit tekevät konserttikiertueen.

   Australiassa on myös menossa Euroviisu-kuume, sillä maa on mukana tässä musiikkikilpailussa. Jos haluaa siellä katsoa euroviisut suorina ja osallistua äänestyksiin, pitää nousta aamuneljältä. Moni aussi jopa tekee sen.

 

0

Viimeinen naula Sipilän kiky-arkkuun??

$
0
0

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005201045.html

"Hänen tavoitteitaan olivat esimerkiksi työmarkkinoiden joustavuuden, tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattaminen, julkisen sektorin pienentäminen ja työajan pidentäminen"

 

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikö tuo syö Sipilän hallituksen kiky-hankkeen kuvitellut hyödyt, jos Macron tekee Ranskassa "sipilät"??

Mun mielestä oikeassa elämässä kikyllä ei ole paskankaan merkitystä vientiin varsinkaan isoon maailmaan, koska valuutan arvo vaikuttaa kymmeniä kertoja enemmän ja nopeammin vientiin, kuin tuo työn hinta, mutta jos tuo kiky kerran on se tämän hallituksen kantava voima, niin miten nyt kun Sipilän haaveilema kilpailukyvyn parannus lähtee pois, kun Macron tekee samat toimenpiteet, jos vaan ehtii haalia tarpeeksi pankkiirikavereita parlamenttiin.

Nyt kun Suomi on pantu kuntoon ja on saatu Suomessa valmistetun koneen myyntihinta putoamaan euroalueella sadasta eurosta 99,70 euroon ja sitä kautta vienti nousukiitoon, niin Macron voi olla niin kova jätkä, että laskee palkkoja samoin tein Ranskassa 10%, joilloin ranskalaisen vastaavan koneen hinta putoaakin melkein 99 euroon.

 Kun suomalainen maksaa edelleen 99,70 euroo, niin korjaako Sipilä homman taas uudella kikyllä, eli taas 3 päivää orjatyötä, vaikka edellisestäkään orjatyöstä  ei ole ollut paskankaan hyötyä?

Ennen kun kommentoit kirjoittamalla, että kikyllä on ollut mitään vaikutusta viimeaikaiseen talouden pieneen kirkastumiseen, niin ole ystävällinen ja liitä kommenttiisi sitten myös linkki uutiseen, missä Suomeen lisää investoiva yritys kertoo syynä olleen sen, että Sipilä yrittää ottaa tuosta vientituotteen kokonaishinnan 6% palkkakustannuksesta 5% pois, eli tuo sisäinen devalvaatio.

0

Macronin menestys avaa oven rohkeammalle EU-politiikalle

$
0
0

Ranskan presidentinvaalit osoittivat, että ihmiset haluavat vaihtoehtoja ja selkeitä linjoja EU:n kehittämiseksi. Macronin selvälukuisessa voitossa merkittävää ovat hänen painotuksensa eurooppalaisen yhteistyön ja EU:n kehittämisen suhteen. Macron on sanonut suosivansa EMU:n yhteistyön väkevöittämistä tiiviimmän ja aidomman talous- ja rahaliiton aikaansaamiseksi.

Vaalien toinen kierros osoitti, että tarvitaan selkeitä vaihtoehtoja tulevaisuuden ongelmien ratkaisemiseksi. Perinteiset puolueet eivät onnistuneet tarjoamaan äänestäjiä puhuttelevia ohjelmia ja karsiutuivat toiselta kierrokselta. Oikeisto-vasemmisto vastakkainasettelun sijaan Ranskan politiikkaan avautui uudenlainen jakolinja: konservatiivit vastaan reformistit.

Äärioikeistolaisen Le Penin lupaus muutoksen pysäyttämisestä osoittautui mahdottomuudeksi. Enemmistö ranskalaisista totesi, ettei menneisyyteen ole paluuta alati muuttuvassa maailmassa. Silti yli kymmenen miljoonaa äänestäjää valitsi Le Penin. Valtavaa äänipottia ei voi sivuuttaa. Voittopuheessaan Macron lupasikin tekevänsä kaikkensa, ettei ranskalaisilla olisi enää tulevaisuudessa syytä äänestää äärilaitojen ehdokkaita.

Macron on klassinen liberaali, joka kannattaa sekä vapaakauppaa ja joustavampia työmarkkinoita että ympäristönsuojelua ja vahvaa sosiaalista vastuuta. Presidenttinä hän tulee kohtaamaan valtavia haasteita ilman perinteistä puoluetta takanaan. Olisi ihme, jos viime vuonna En marche! -kansanliikeen perustanut Macron saisi tarvittavan enemmistön kesäkuun parlamenttivaaleissa. Hän joutuneekin tekemään sopimuksia perinteisten puolueiden kanssa. Parhaimmillaan Macron voi onnistua rakentamaan dynaamisen koalition vuoroin tasavaltalaisten (Républicains), vuoroin sosialistien kanssa; pahimmillaan hän ei saa parlamentissa mitään läpi. Tämä jää nähtäväksi.

Perinteisten puolueiden epäonnistumisen taustalla on niiden hyytyminen populismin varjossa. Populistien myrkyttämässä EU-keskustelussa valtapuolueet eivät ole rohjenneet tehdä uusia rakentavia avauksia. Haaste on ollut erityisen suuri tasavaltalaisille: pölhöpopulismi on lamaannuttanut fiksun ja vastuullisen puolueen. Heidän onkin nyt kysyttävä itseltään mikäli jäädä makaamaan paikalleen kuin peura populismin ajovaloihin, vaiko lähteä rakentamaan dynaamista ja vastuullista yhteistyötä Macronin kanssa. Perinteisillä puolueilla on joka tapauksessa edessään eksistentiaalinen kriisi: joko ne tarttuvat uusiin haasteisiin avoimin mielin, tai jolleivat tartu, niiden parasta ennen päiväys tulee pian vastaan.

0

Rauhanenkelipula

$
0
0

 

Viime päivinä on keskusteltu siitä, mitä velvollisuuksia ja pakkoja EU:n perussopimukset (= EU:n perustuslaki) asettavat Suomelle, jos Nato-maa Viro aseellisen hyökkäyksen kohteeksi. Suomen natottajat ja upseerit ovat innoissaan: nyt päästään taas sotimaan! Ei se sotaanlähtö kuitenkaan mitään pakkopullaa ole.

 

Tämän juridisen asian käsittelyssä poliitikot ja toimittajat tekevät systemaattisesti käsitteellisiä virheitä ja ovat epätarkkoja niin että herää usein herää kysymys, ovatko he lainkaan lukeneet siteeraamiaan juridisia aineistoja.

 

Lähdetäänpä liikkeelle Euroopan unionin toiminnasta tehdystä sopimuksesta. Siihen kirjoitettu ns. solidaarisuusartikla 222 kuuluu näin:

 

1. Unioni ja sen jäsenvaltiot toimivat yhdessä yhteisvastuun hengessä, jos jäsenvaltio joutuu terrori-iskun taikka luonnon tai ihmisen aiheuttaman suuronnettomuuden kohteeksi. Unioni ottaa käyttöön kaikki käytettävissään olevat välineet, mukaan lukien jäsenvaltioiden sen käyttöön asettamat sotilaalliset voimavarat

 

a) – torjuakseen terrorismin uhan jäsenvaltioiden alueella;

– suojellakseen demokraattisia instituutioita ja siviiliväestöä mahdolliselta terrori-iskulta;

– antaakseen apua jäsenvaltiolle tämän alueella ja tämän poliittisten elinten pyynnöstä terrori-iskun tapahtuessa;

b) antaakseen apua jäsenvaltiolle tämän alueella ja tämän poliittisten elinten pyynnöstä luonnon tai ihmisen aiheuttaman suuronnettomuuden tapahtuessa.”

 

Tämä on ainoa EU:n perussopimusten kohta, joka velvoittaa jäsenmaan antamaan sotilaallista apua toiselle jäsenmaalle. Se velvoittaa myös aseelliseen avunantoon, mutta siihen kuitenkin vain terrorismin tai luonnon tai ihmisen aiheuttaman suuronnettomuuden tapauksissa.

 

Euroopan unionista tehdyn sopimuksen artiklassa 42 (c) asiaa, johon tässä yhteydessä viitataan, koskee seuraava säännös:

 

”7. Jos jäsenvaltio joutuu alueeseensa kohdistuvan aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, muilla jäsenvaltioilla on velvollisuus antaa sille apua kaikin käytettävissään olevin keinoin Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan 51 artiklan mukaisesti. Tämä ei vaikuta tiettyjen jäsenvaltioiden turvallisuus- ja puolustuspolitiikan erityisluonteeseen.”

 

YK:n peruskirjan artiklan 51 alkuosa antaa valtioille rajattoman puolustautumisoikeuden yksin tai liittoutuneena:

 

51. Jos jokin Yhdistyneiden kansakuntien jäsen joutuu aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, ei mikään tämän peruskirjan säännös saa rajoittaa sen luonnollista oikeutta erilliseen tai yhteiseen puolustautumiseen, kunnes turvallisuusneuvosto on ryhtynyt tarpeellisiin toimenpiteisiin kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.”

 

Kun Ranska vaati Pariisin vuoden 2016 terrorihyökkäyksen perusteella apua muilta EU-mailta, se vetosi tähän artiklaan. Se oli kuitenkin väärä artikla, sillä EU:n toimintaa koskeva ja edellä esitettyy artikla 222 on nimenomaan terrorismiartikla, mutta Ranskan kanssa ei EU muutoinkaan toimi kaikkien sääntöjen mukaan ja se tekee liittovaltioimista vielä entistäkin pontevammin Ranskan EU-haukkojen heimoon kuuluvan uuden presidentin kanssa.

 

EU:n unionista tehdyssä sopimuksessa artiklan 42(7) sanamuoto ”kaikin käytettävissään olevin keinoin” ei velvoita antamaan toiselle jäsenmaalle sotilaallista apua, vaikka se toinen olisi joutunut aseellisen hyökkäyksen kohteeksi. Tämän käsityksen pohjana on sanamuodon syntyhistoria. Kun isot jäsenmaat ehdottivat hallitusten välisessä konferenssissa (HVK), että apua pitää antaa ”sotilaallisin ja muin keinoin”, sitä asiaa käsiteltäessä Erkki Tuomiojan neuvottelutaidon tuloksena tästä lauseesta poistettiin tuo ”sotilaallisin keinoin” ja jäljelle jäi avun antajan valintavapaus: ”kaikin käytettävissään olevin keinoin”.

 

Suomi voi näin ollen itse päättää, mitä keinoja sillä on käytettävissä. Oman maan puolustamiseen varautuminen ja sitä kautta sotilaallisen konfliktin välttäminen saattaa johtaa siihen, että sotilaallinen apu Nato-maalle ei ole käytettävissä. Omaa etua saa ajaa, ja niin tekevät muutkin maat.

 

Jos sotilaallisessa aggressiossa on kyse Viron joutuminen aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, kysymys on silloin koko Itämeren alueella sodasta ja rauhasta. Silloin päätös aseellisen avun antamisesta ei ole pelkkää ulkopolitiikkaa, jota Suomen perustuslain 93. artiklan mukaan¨"johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa”. Jos ne eivät pääse sopimukseen, vasta siinä vaiheessa asian ratkaisee eduskunta.

 

Nyt Suomessa suunnitellaan tähän päätöksentekoon ratkaisua, joka veisi päätösvallan sekä toisen EU-jäsenmaan auttamispyynnöstä että isäntämaasopimuksen mukaisten vieraiden Nato-joukkojen maahantulon sallimisesta pois eduskunnalta. Päätökset halutaan tehdä eräänlaisena pikakäsittelynä presidentin, hallituksen ja joidenkin eduskunnan yksittäisten edustajien kesken. Se on suuri puhallus kansanvaltaisen päätöksenteon kumoamiseksi.

 

Tulevat mieleen ne ajat, joista Suomella on kokemuksia pelkästään sisäpiirien päätöksenteosta sodan ja rauhan asioissa. Vaasan valkoinen senaattihan oli maaliskuulla 1918 tehnyt Saksan kanssa sopimuksen, joka  teki Suomesta käytännössä Saksan siirtomaan, ja syksystä 1940 alkaen oli salassa valmisteltu ilmeisen suullinen isäntämaasopimus Suomen yhteishyökkäyksestä Hitlerin joukkojen kanssa Neuvostoliittoon. Kumpaakaan ei toimitettu eduskunnan käsittelyyn. Jälkimmäisen hoitivat sotilaat eikä mitään pantu paperille. Tästä on taas kysymys. Saksa vain on vaihtunut Natoksi (=Yhdysvalloiksi) ja EU on sen sotilaallisen ylivallan eurooppalainen ulottuvuus.

 

0

Anteeksi, mutta onko Teillä hetki aikaa puhua EU:sta?

$
0
0

Oikeistopopulistisen Kokoomuksen yleisesti mediassa jakama lause on, että EU on tuonut vakautta, EU on tuonut sitä tätä jne.

Populismillä tarkoitettaneen yleensä sitä, että joku yrittää saada kansan mukaan johonkin juttuun, hokemalla iskulauseita asian puolesta, mutta ei kuitenkaan haluta analysoida faktoja asian takaa.

Niitä EU:n hyötyjä kun ei vaan näy eikä kuulu, kun niitä kysyy.      Ja lopulta sit aina, sanotaan, että kun ei tarvitse rahaa vaihtaa kun matkustelee..

Tuo on kiistaton fakta. Se helpottaa, kun vierailee näissä muutamassa maailman Euro-maassa, mutta tuon hyödyn kokoluokka on kuitenkin melko vaatimaton siihen nähden, että siitä pitää maksaa miljardi vuodessa pelkkää jäsenmaksua.

Eskimo hyötyy enemmän jääpalakoneesta, kun Suomi Eu:sta..

Jo ennen EU:ta olemme liittyneet ETA:an joka siis avasi jo yhteiset markkinat ja opiskelun ETA maissa jne. ja näitä väitetään EU:n hyödyiksi yleisesti.

Ainoastaan ruoka ei liikkunut vapaasti rajojen yli ETA maiden välillä, eli EU vapautti tuon antipioottilihan tuonnin Suomeen. Nyt se on jo pakotettu toimenpide, sillä EU-kilpailulaki kieltää esim. kuntia määrittelemästä lihan lähtömaata tukkureita kilpailuttaessa

Usein kitistään Suomessa maajussien tuista, mutta eu-jäsenmaksuista ei kitise ketään? Eli kitisijöitä häiritsee, että Suomessa tuetaan omavaraisuutta ja maailman puhtaimman ruoan tuottajia samoin kuin muitakin yrittäjiä tuetaan, mutta niitä ei häiritse se, että EU jäsenmaksuista, joita Suomi maksaa pari miljardia vuodessa, menee puolet MUIDEN EU maiden maajussien tukemiseen??

Tilanne johtanut siis siihen, että Suomessa tuottajat on ahtaalla, kun ei saa suosia kotimaista ja ulkomainen on halpaa, koska ulkomaalaista ylituotantoa tuetaan Suomesta kerätyillä EU jäsenmaksuilla ja dumpataan tuo ylituotanto sit tänne vääristämään entisestään markkinoita.

Vastaava tilanne, kun pelaisimme jääkiekon MM-kisoissa, mutta meidän joukkueessa puolet pelaajista ampuisi omiin aina kun saa paikan.

Yksi telkkarista totuttu hokema on korko % ja vakaus. Korko % on toki pieni tällä hetkellä mutta muistelepa, mitä talot maksoi 20 vuotta sitten. Laske samalla, että mitä sait palkkaa silloin ja miten kauan kesti maksaa velka pois "suuren" korkonsa kanssa. Vaikka joskus korko % oli korkea, niin silti se talo oli nopeammin maksettu pois, kun nykyään.

Juuri tätä kirjoittaessa, aamuteeveessä Suomen pankin edustaja kertoo, että ennen asunnot maksettiin 10-15 vuodessa, kun nykyään 15-20 vuodessa.

Tuossa on teille se "matala" korko. Eli se pieni korko on nostanut hinnat pilviin ja palkat laahaa suurimmalla osalla väestä paikallaan.

Ainoastaan suurituloisimmilla tulot on moninkertaistunut. Tuo aiheuttaa myös vääristymän, kun mitataan ostovoimaa.     Jos jaetaan koko palkkasumma palkansaajien välillä, niin se ei kerro mitään suurimman osan ostovoimasta. Tiedämme, että miljoona on köyhyysrajoilla ja se keskiluokkakin on jo melko köyhä nykypäivänä ja elää velaksi enemmän kun ennen.

Ostovoimasta ja tuosta pitkittyneestä asuntolainasta vielä sen verran, että mietipä vaikutus ostovoimaan sille, että jos miljoona otti asuntolainan 13 vuotta sitten ja niiden talot olisi nyt maksettu, tai vasta viiden vuoden päästä.

Keskimääräisillä lyhennyksillä laskettuna puhutaan useista miljardeista, jotka jäävät pois kartuttamasta kotimaista ostovoimaa, kun ne rahat menee naurusaarille korkojen maksuun.

Valtiokin on "hieman" velkaantunut. Meillä on vuosia jauhettu sotesta ja nykyinen hallitus yrittää runnoa väkisin läpi yksityistämispakettia, ja näillä toimilla tarkoitus olisi säästää 3 miljardia vuodessa muutaman vuoden päästä. (ei säästy jeniäkään)

Nyt puhutaan talouden elpymisestä.      Jos näin käy, niin se tuo väistämättä koronnoston, sillä EKP tavoittelee hieman alle 2% inflaatiota. Tuo alle 2% inflaatiotavoite otettiin laajalti käyttöön maailmassa -80-90 lukujen vaihteessa ja se on vakauttanut valuutat.

Usein kuulee virheellisen väitteen, että EU olisi vakauttanut, mutta oikeasti se on tuo inflaatiotavoite, joka enemmän on vakauttanut.

Mutta jos talous siis nyt elpyy, niin tuo 2% ylittyy ja EKP nostaa korkoa, jotta siis säilytetään vakaus.

Tämä johtaa siihen, että jos kuvitellaan hypoteettisesti, että hallituksen esittämät toimet toisi sote-säästöjä pari miljardia, niin tuo suurempi Valtion velan korko syö sen hyödyn ja olemme taas tilanteessa, että hallituksen pitää leikata niiltä, jotka ei pysty hanttiin laittamaan.

Eu aikana olemme maksanut jo noin 70 miljardia korkoa valtion veloista. Jos olisimme itsenäinen valtio, jolla olisi oma rahapolitiikka, niin meidän ei tarvitsisi lainata hyvinvointiin syömävelkaa vierailta, vaan voisimme sen osittain lainata omalta Valtiolta.

Kääntäen, emme tarvitsisi esim. tuota sote-pakettia, mikäli emme olisi eurossa. Eurolla ei ole mitään mahdollisuutta selvitä, jos EU:sta ei tehdä liittovaltiota, koska jäsenmaat on aina erilaisissa talouden tilanteissa, mutta voidaan käyttää vain yhtä tai kahta lääkettä samanaikaisesti kaikille.

Eli korkomuutos, tai elvytys, mitä nyt on molempia tehty. Mitä luulet, kuinka käy kun eurotalouden mahtimaan Saksan talous ylikuumenee ja vaatii nostamaan korkoa ja samaan aikaan Italia, Suomi, Kreikka jne. tarvitsisivat vielä matalaa korkoa? Toimiiko?

Nykyinen ja edellinen hallitus kinastelee, että kumman hyötyä on tämän hetkinen pieni talouden piristyminen. Ei kummankaan.

Se on aivan sama vaikka olisivat pelanneet marjapussia Kultarannassa koko konkkaronkka viimeiset 10 vuotta.

Nyt talous elpyy, koska EKP on luonut uutta rahaa biljoonan markkinoille, jotta saa valuutan arvoa laskettua. Suomeksi EKP on devalvoinut euroa.

Muutama vuosi sitten eurolla sai 1,5 dollaria ja nyt alle 1,1 dollaria. Kun euroalueella valmistetun vientituotteen hinta maailman markkinoilla putoaa 30% niin se vaikuttaa aika paljon kysyntään..

Jos Sipilä laskee suomalaisen työn hintaa 5% se vaikuttaa kuin kilo paskaa. Suomessa tehdastyön palkkakulut liikevaihdosta on luokkaa 6%. Eli 100 euron tuotteessa 6 euroa ja siitä kun otetaan 5% pois, se on 0,30 euroa, eli tuotteen hinta putoaa sadasta eurosta 99,70 euroon.

Vertailun vuoksi tuo EKP:n valuuttamanipulointi on vaikuttanut tasan 100 kertaa enemmän.

Lisäksi Sipilän paskaämpäri kaatui vielä tallin lattialle, kun Macron voitti Ranskassa presidentin vaalit ja tarjoaa täysin samat keinot, mitä Sipilän hallitus on täällä tehnyt.

Ennustin välittömästi kikystä, eli Sipilän sisäisestä devalvaatiosta, että vaikka se jossain kohtaa toimisikin, niin joku muu euromaa voi seurata perässä ja hyöty menee ja johtaa siihen, että Euro-maiden päättäjät kilpailevat siitä, kuka saa kansansa työskentelemän pisintä päivää huonoimmalla palkalla.

Nyt on todistettu oikeaksi tuo väitteeni, sillä Macron kampanjoi täysin samoja keinoja, kun Sipilän hallitus, eli samat leikkaukset, lomia pois ja pidempää työaikaa.

Huvittavaa tässä on se, että Sipilä ei edes itse tätä vielä tajua, vaan hurraa silmät kiiluen, kun Ranskaan tuli pankkiiri presidentiksi vetämään vessan, missä Sipilän torttu pyörii...

Kertokaa nyt eurostoliittoon uskovaiset edes yksi todellinen asia, mitä tuo kyseinen liitto on meille tuonut. Eikö se olisi Teidän EU-uskovaistenkin kannalta etu, kun EU natisee liitoksistaan ja kaikkialla EU kielteiset liikkeet ja puolueet nostavat päätään, että nyt kertoisitte ne todelliset hyödyt, noiden populististen telkkarista opittujen slouganeiden lisäksi, niin vältytte täällä Suomessa meidän EU eroa haluavien ihmisten tulevan istumaan sinne teidän suojatyöpaikoillenne.

0

Monikulttuurisuushoure on murskattava

$
0
0

Tänään vietettävänä J. V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä liputamme Suomen kansallislipulla ja teemme kunniaa kansallisuusaatteelle, nationalismille, aatteelle jota Euroopan unionin ”hallitus”, komissio, niin mielellään haukkuu. Kansallisuusaate nähdään Euroopn ns. eliitin piirissä Euroopan nykyisten ongelmien syynä. Mikä nationalismissa on niin vihattavaa, että sen kannattajia etsitään sosiaalisesta mediasta ja paperilehdistäkin oikein poliisivoimin?

Nationalismi aatteena syntyi Saksassa 1780-luvulla. Kansallisrunouden tutkija Johann Gottfried von Herderin mukaan ihminen saattaa olla aidosti oma itsensä vain oman ikivanhan kulttuurin varassa. Kun Euroopan valtiot olivat monikansallisia, aateliston ja kruunupäiden hallitsemia valtioita, joissa alemmilla kansanluokilla ei ollut valtaa, ainoastaan vero- ja muut rasitukset niskassaan, Herderin ajatukset alkoivat levitä kaikkialle, myös Suomeen, jossa Elias Lönnrot keräsi kansanrunoja ja kokosi niistä Kalevalan.

Napolenin ”Yhtenäinen pakko-Eurooppa” nostatti kansat vapaustaisteluun

Napoleonin valloitukset Euroopassa ja hänen pyrkimyksensä sodalla yhdistää Eurooppa antoi lisäpotkua nationalismille. Ranskan yksinvaltius ja ranskan kielen ja kulttuurin ylivalta eurooppalaisissa hoveissa saivat 1800-luvun puolella kasvavaa vastustusta erityisesti Saksassa. Oppineiden johdolla alettiin nostaa oma kieli, kulttuuri ja historia etusijalle. Saksalainen filosofi Johann Fichte julisti, että valtiolliset rajat ovat keinotekoiset, jos ne jakavat saksaa puhuvan kansan moneen osaan. Filosofit Herder ja Hegel kehittivät ajatusta yhteiseen kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja historiaan pohjautuvasta kansakunnasta. Nykyinen Eurooppa on kukoistavien kansallisvaltioiden tuotos.

Suomessa kansallisuusaate ja siihen liittyvät omaan kansallisvaltioon tähtäävät toimet tiivistyvät kolmen suurmiehen Elias Lönnrotin, J. L. Runebergin ja J. V. Snellmanin työhön. Runebergin runo Saarijärven Paavosta synnytti ihanteen sitkeästä, moraaliltaan nuhteettomasta, lähimmäistään auttavasta, Jumalaan luottavasta suomalaisesta. Vänrikki Stoolin tarinat loi kuvan maataan ja kansaansa rakastavasta sotilaasta, joka Suomen sodassa taisteli urheasti ja uhrasi itsensä isänmaansa puolesta. Sodissamme nämä suomalaisen ihmisen ihanteet ovat tuottaneet kauniin tuloksen: itsenäisen isänmaan.

Kansalliskieli on kansan yhdistäjä. Mikael Agricola loi 1500-luvun alkupuolella suomen kirjakielen. Suomen evankelisluterilainen kirkko opetti Suomen kansan lukemaan ja kirjoittamaan ja antoi kirkoissa saarnat omalla kansankielellä. Kansakoulut ja opettajaseminaarit hoitivat sen, että suomalaiskansallinen perustus siirtyi opetettuna polvelta polvelle. Näillä seikoilla oli valtava merkitys sille, että Suomi saavutti kansallisen itsenäisyyden 1917–18 ja kykeni säilyttämään sen uusissa itsenäisyyssodissa 1939–1940 ja 1941–1945.

Kansallisen kulttuurimme vahvuuden ansiosta siniristilippu liehuu tänään ja äitienpäivänä sunnuntaina. Isät ja äidit, pojat ja tyttäret niin monissa polvissa ennen meitä, ovat asiansa kansansa ja isänmaansa puolesta hoitaneet. Miten on meidän laitamme tässä sukupolvien työkentässä?

Euroopan unioni – monikulttuurisen yleisvaltion houre

Nationialismin kielteinen piirre on oman kansallisuuden ylikorostus, oman kansan nostaminen muita paremmaksi ja toisten yläpuolella olevaksi. Tervettä nationalismi on niin kauan kuin toiset kansat nähdään tasavertaisina – samahan pätee ihmisyyteen yksilötasolla. Kasvatuksen kotona ja kouluopetuksen tulee perustua tähän. Näin ei valitettavasti ana tapahdu. Saksan ja Ranskan kilpailu johti 1870–71 sotaan, jossa Saksa löi Ranskan, lakkautti Ranskan keisarikunnan ja perusti Saksan keisarikunnan. Euroopan suurvaltojen keskinäinen kilpailu teollisuudessa, kaupassa ja raaka-aine- ja halvan työvoiman lähteistä siirtomaista johti ensimmäiseen ja vähän myöhemmin toiseen maailmansotaan.

Kansainliitto ei ollut kyennyt ratkaisemaan suurvaltojen eturistiriitoja. Toisen maailmansodan jälkeen perustettu YK on toiminut kauan varsin tyydyttävästi, mutta 2000-luvulla sen perustus – suurvaltojen ylivalta – on osoittautunut vanhentuneeksi. Maailma onkin lähempänä suursotaa kuin pitkiin aikoihin. Kysymys on siitä, että maapallon raaka-ainevarat ehtyvät, ruokaa on väestömäärään nähden liian niukasti ja rikkaimmat maat eivät enää halua maksaa YK:n niille sälyttämiä maksuja.

Sama ongelma on kansallisvaltiossa; demokratian ja tasa-arvon kuluja eivät rikkaimmat halua enää maksaa. Siksi rikkaat kannattavat rahan, työn ja palvelujen ”vapaata liikkumista” ja vievät sijoituksensa sinne missä veroja ei tarvitse lainkaan maksaa. Kansallisvaltion kannattaminen on heille ”populismia” ja ”vihapuhetta”, jonka leviäminen pitää jopa rangaistuksin estää.

Globalisaatio ja EU – rikkaimpia hyödyttävä ”vapausjärjestelmä”

Euroopan yhteisöä alettiin 1950-luvulla rakentaa rauhan järjestöksi. Haluttiin edistää Euroopan vapaakauppaa ja estää Saksan ja Ranskan sota. Tässä asiassa on kauan onnistuttu. Suomellekin EU:n aika oli aluksi varsin tyydyttävää aikaa. Yhteisön laajeneminen itään on tuonut lisää edunsaajia, joiden hyväksi Suomikin antaa ja siksi olemme pudonneet nettomaksajiksi.

EU ei ole kyennyt luomaan yhteistä rajaturvallisuutta eikä ole halunnutkaan rajoittaa Eurooppan suuntautunutta kansainvaellusta. Suomeen 2015 suuntautunut maahanmuutto on nostanut maahanmuuttokulut 1 miljardin vuositasolle. Tavallisen kansan taholta nouseva kritiikki on rankkaa. Tosiasioita kustannuksista ja muukalaisten tuomista ongelmista, rikoksista, ei kerrota, vaan niitä piilotellaan.

Kun samaan aikaan oman köyhimmän ja työttömän kansanosan kurjuus ja kyykytys säästöjen aikaansaamiseksi kiihtyy, valtio suorastaan vainoaa ihmisten mielipiteenilmaisuvapautta. Ei ole helppoa köyhän ja työttömän suomalaisen katsella kadulla kulkevia hyvin pukeutuneita, uusiin kamppeisiin sonnustautuneita uussuomalaisia, joiden vaurauden kasvu näkyy myös siinä, että aiemmin he ajelivat polkupyörillä, nyt yhä useampi autolla. Suomalaisen terveen nuoren ja keski-ikäisen työttömän uraputki kulkee toiseen suuntaan: selvitäkseen päivästä toiseen hän vähentää ruoka-, lääke- ja vaateostoksiaan ja – myy omaisuuttaan, jos sitä vielä on.

Kari Suomalaisen ennustus ”suomalaisesta hölmölästä” on toteutunut

Maalaisjärkikin sanoo, että tämän kehitys kansallisvaltiossamme ei voi päättyä hyvin. Hyvin voineesta maailman eturiviin kuuluneesta kansallisvaltiostamme on tullut ”monikulttuurisen” tavoitteen mukaisesti ”hyväuskoisten sinisilmäisten hölmölä”, jonkalaiseksi sen Helsingin Sanomien pilapiirtäjä Kari Suomalainen jo vuosikymmeniä sitten ennakoi tulevaksi.

Toivon kansallismielisyyttä Suomen eduskuntaan ja hallitukseen sekä kaikki virkaportaisiin, jotta kansallisvaltio, hyvinvointivaltio ja sen myötä keskinäinen tasa-arvo ja kansalaissopu palautettaisiin Suomeen.

Ajankohtaisin asia, hallintarekisterin porsaanreikä on tukittava koko laki hylkäämällä. Perussuomalaisilta toivon ryhtiä tukkia tämä reikä. Suomalaiset ansaitsevat pääoman, työn ja verojen pysymisen Suomessa. Oman maan ja kansan puolustaminen ei saa eikä voi olla rikos. Mutta omalta kansalta varastaminen ja kuormasta syöminen on rikos.

Monikulttuurisuushoure on murskattava ja itsenäinen kansallisvaltio kaikissa muodoissaan palautettava.

0

EU yksinkertaisesti

$
0
0

Kymmenen miestä tapaa säännöllisesti lounaan merkeissä. Joukossa on yksi kreikkalainen, ranskalainen, espanjalainen, kyproslainen, saksalainen, suomalainen, itävaltalainen, yksi italialainen, portugalilainen ja hollantilainen.

Joukkueen lounas maksaa yhteensä 500 €uroa, koska tämä joukko on tottunut hyvään. Joukko jakaa aterian kustannukset keskenään seuraavasti:

Neljä osallistujaa (kreikkalainen, portugalilainen, espanjalainen ja italialainen) eivät maksa mitään.

Kyproslainen maksaa yhden Euron

Ranskalainen maksaa viisi Euroa.

Itävaltalainen maksaa 50 Euroa.

Suomalainen maksaa 80 Euroa.

Hollantilainen maksaa 100 Euroa.

Ja kymmenes, saksalainen, maksaa 264 Euroa.

Oman aikansa kaikki toimi. Joukkio kerääntyi syömään yhdessä ja kaikki olivat tyytyväisiä, kunnes ravintolan omistaja teki tarjouksen vakioasiakkailleen. Ravintoloitsija halusi laskea hintaa 10% eli 50 Euroa, koska joukkio kävi talossa säännöllisesti ja oli miellyttävä seurakunta. „Tästä päivästä lähtien maksatte vain 450 Euroa kerta!“ julisti ravintoloitsija ylpeänä.

Ryhmä halusi maksaa kuten ennenkin. Ensimäiselle neljälle alennus ei tuonut mitään uutta. He söivät edelleenkin ilmaiseksi, mutta entä muut kuusi ? He voisivat jakaa alennuksen siten, että kaikki saisivat osansa ?

Ryhmä selvitti pikaisesti, että 50 Euroa jaettuna kuudella tekee 8,33 Euroa maksajaa kohti. Tämä idea haudattiin yhtä pikaisesti, kuin se syntyi, koska kuudes ja viides osallistuja saisi maksun syömisestä.

Ravintoloitsija ehdotti ratkaisuksi samaa laskentamallia, kuin alkujaan oli käytetty. Näin jokaisen kuuden alennus laskettaisiin samalla prosentilla, kuin ne maksoivat ennen alennusta. Ryhmä istui alas ja ryhtyi laskemaan.

Tulokseksi saatiin seuraavat alennukset:

Kyproslainen pääsi samaan kastiin neljän muun ilmaissyöjän kanssa ja saavutti siis 100% säästön.

Ranskalainen maksoi viiden Euron sijaan 3 Euroa, eli säästi 40 %.

Itävaltalainen maksoi 45 Euroa ja säästi 10%.

Suomalainen sai laskuksi 72 Euroa 80 Euron sijaan ja säästi 10%.

Hollantilainen maksoi 90 Euroa, eikä entistä 100 Euroa ja säästi 10%.

Saksalainen maksoi lopulta vain 239 Euroa 264 sijaan ja säästi 11%.

Kaikki kuusi maksajaa pääsi halvemmalla ja neljä osallistujaa söi edelleenkin ilmaiseksi.

Laskusta ja alennuksesta keskusteltiin koko lounaan ajan. Asiat saivat toisen ulottuvuuden kun ranskalainen sanoi osoittaen saksalaista sormellaan: „Minä sain vain 2 Euroa tuosta 50 Euron alennuksesta ja sakasalainen sai 25 Euroa!“

„Tuo on totta!“ huusi kyproslainen ja jatkoi, „Minä säästin vain yhden Euron ja saksalainen kaksikymmentä kertaisen määrän.“

„Kuinka totta tuokin!“ itävaltalainen nousi falsettiin ja jatkoi, „Miksi hän saa 25 Euroa takaisin ja minä vain 5 Euroa ?“

„Hetkinen!“, huusi kreikkalainen, portugalilainen, espanjalainen ja italialainen, „Me emme saaneet mitään! Tämä systeemi riistää köyhiä!“

Suomalainen ei sanonut mitään. Nyökytteli vaan.

Kaikki yhdeksän nousivat ja haukkuivat saksalaisen pataluhaksi, itaraksi ja ahneeksi. Saksalainen nousi ja poistui paikalta.

Seuraavalla kerralla sakasalainen ei ilmestynyt lounaalle. Muut yhdeksän istuivat alas ja söivät kuten oli totuttu. Laskun tullessa pöytään yhdeksän ryhmä huomasi, ettei heidän yhteiset varansa riittäneet edes puoleen laskuun.

Joukkio miettii tapahtunutta vielä tänään, jos ei ole kuollut nälkään, mutta kukaan ei voi sanoa, ettei tiennyt näin käyvän!

 

Kiitos

Hämis

 

Julkaistu ensin täällä: https://blogit.kansalainen.fi/eu-yksikertaisesti/

0

MV-lehden kaataminen on Turkin politiikkaa

$
0
0
Joku sälli kaatoi MV-lehden facebook-sivut, mistä MV-lehti teki artikkelin, mikä sai lukijat raivon partaalle ja lähettämään tälle pojalle uhkaavia viestejä. Noloa ja vastenmielistä oimintaa sekä lehdeltä, että lehden lukijoilta. En ole ikinä ollut mikään MV-lehden fani, mutta pakostakin tulee mieleen, että nalli voi hyvinkin napsahtaa omallekin kohdalle. Pidän facebookissa kaverini kanssa Dystopia FM sivua, joka on youtubessa toimivan keskusteluohjelmamme tiedotuskanava. Mikä estää joitain trolleja tai vasemmistiradikaaleja spämmäämästä ilmiantoja meidän sivullemme? Esimerkiksi hommaforum on muutamaan otteeseen hakkerien toimesta ajettu alas, mikä on aika tyypillistä vasemmistolaisten politisointia: Koska ei vooda voittaa väittelyä, pyritään hiljentämään vastapuoli. Nyt EU on ajanut läpi "vihapuheen" kitkemissäännökset, joita noudattaa facebook, twitter ja youtube. Olenkin nähnyt paljon youtubevideoita siitä, kuinka monen populistin/oikeistolaisen/konservatiivin/'miksi heitä kutsutkaan' videoita ja kanavia on poistettu ilmiantospämmien vuoksi. Eli ei ole kovin harhaista ajatella, että joku päivä Dystopia FMn youtubekanavakin poistetaan. Trollien ja vasemmistoradikaalien ei tarvitse enää hakkeroida kaataakseen väärien mielipiteiden omaavien henkilöiden alustoja. Riittää, että spämmää ilmiantoja. Facebookissa useat politiikot ja mielipidevaikuttajat ovatkin alkaneet saamaan jatkuvasti jäähyä. Ja kyse ei ole kunnianloukkauksista, rikokseen yllyttämisestä, kansanryhmää vastaan kiihottamisesta, jumalan pilkkaamisesta tai uhkailusta, vaan "vihapuheesta", mille ei ole olemassa mitään virallista määritelmää. Tästä syystä poistoon voi mennä oikeastaan mikä vain kirjoitus. Esimerkiksi Sebastian Tynkkysen ihan normaali facebook-päivitys ilmiannettiin ja hän sai kolmen päivän jäähyn. On huomattavaa, että sensuuria, banneja ja jäähyä tulee juuri niiden tahojen niskaan, jotka suhtautuvat Euroopan Unioniin kielteisesti. EU toimii aikalailla johdonmukaisesti: Jatkuvasti keskittää valtaa entistä pienemmälle sisäpiirille ja samaan aikaan pyrkii hiljentämään vastustajansa. Jos katsoo Turkin tilannetta, niin onko oikeasti toimintamalleissa hirveänä eroa, kun vertaa Euroopan Unioniin?
0

Ei Terho huono vaihtoehto ole...

$
0
0

Ei Terho huono ole mutta ei kyllä paraskaan vaihtoehto. Sampo Terho edustaa ainakin puheissaan huomattavasti järkevämpiä asioita kuin mitä etukäteen luulin. Toki mies on minun makuuni liian myötämielinen maahanmuutolle mutta esimerkiksi EU-asioissa ja itsemääräämisoikeuden palauttamisessa hän on oikeinkin oikeilla jäljillä. EU-eromme olisi meidän voittomme ja toisaalta unionin merkittävä tappio. Suomi on pitkään ollut koulupoikana tottelemassa jokaista brysselistä tullutta käskyä ja vieläpä Pilkulleen. 

Mieltäni kohotti myöskin maininta siitä kuinka "vääjäämättömällä työvoimapulalla" on peloteltu jo aivan tarpeeksi ja että sitä ei tule koskaan tässä maassa tapahtumaan. Se kun on aivan totta... Joidenkin tutkijoiden mukaan jopa puolet työpaikoista tulee häviämään ja ymmärtääkseni työväen eläköitymisvauhti ei aivan pysy siinä perässä. Mutta mokuttajat puolustavat asiaansa vaikka yksisarvisilla ja keijuilla kun eivät mitään faktaan perustuvaa keksi. Monikulttuurisuutta kun on perusteltu muun muassa sillä että me tarvitsemme työntekijöitä tulevaisuudessa. Typerää, tiedän. Etenkin kun pakoloisten ja muiden maahanmuuttajien tarjoama "hyötysuhde" on niin rajusti pakkasella että täytyisi sen työllistyvän kymmenen prosentin tehdä 24/7/465 töitä jotta se lovi saataisiin edes pääosin täytettyä.

Näyttäisi siltä että suurten linjojen osalta PS saattaa saada vähintäänkin kohtalaisen uuden puheenjohtajan, kävi miten kävi. Tosin puheet ovat puheita... Nähtäväksi jää!

0

Kolmas vaihtoehto

$
0
0

Euroopan Unionissa pitävät valtaa puolueet, joiden tavoitteena on tehdä EU:sta liittovaltio. Tällöin EU-mailla olisi yhteinen verotus ja budjetointi.

On tärkeää tiedostaa, että nykymallin mukainen EU ei tule jatkumaan. Valtaa pitävät esittävät ainoana vaihtoehtona liittovaltiokehityksen syventämistä. Koska valtaosa eurooppalaisista ei hyväksy liittovaltiota, ovat valtaapitävät päättäneet viedä tavoitteensa maaliin keinoja kaihtamatta.

Euroopan Unioni on koko olemassa olonsa ajan ollut ennen kaikkea suurpääoman projekti, joka ei ole kyennyt ratkaisemaan mitään sellaisia ongelmia, kuten veronkierron lopettaminen, joiden ratkaisu oikeasti hyödyttäisi tavallista ihmistä. Päinvastoin, raha ja valta ovat keskittyneet yhä harvempien käsiin.

Tärkein on kysymys rahan hallinnasta. Kansallisten keskuspankkien valta on viety ja rahan määrästä taloudessa päättävät yksityiset rahoituslaitokset lainoja myöntämällä. Euroopan keskuspankilla ei ole lainkaan niin suurta roolia Euroopan taloudessa kuin annetaan ymmärtää. EKP:n pääjohtaja tulee yksityisen pankkisektorin maailmasta ja valvoo tiukasti yksityispankkien etua.

Rahapolitiikalla on kurjistettu jäsenmaiden taloudet siihen pisteeseen, että julkinen sektori on suurissa vaikeuksissa. Totta kai se on vaikeuksissa, kun sillä ei ole minkäänlaista turvaa omasta keskuspankistaan ja omaisuuttaan piilottelevia veronkiertäjiä löytyy maan hallituksestakin. Ratkaisuksi tarjotaan yksityistämistä. Lukuisia valtiollisia ja kunnallisia toimintoja onkin yksityistetty EU:n jäsenvaltioissa. Juuri nyt tätä tapahtuu isolla vaihteella Suomessa sote-uudistuksen muodossa. Lasku lankeaa tuleville sukupolville.

Sanomattakin on selvää, että kansalaisissa on herännyt tyytymättömyys vallitsevia oloja ja entisestään heikkeneviä tulevaisuudennäkymiä kohtaan. Jotta varsinainen ongelma on voitu pitää piilossa, on käytetty vanhaa ja toimivaksi havaittua harhautustaktiikkaa. Jotain kun piti keksiä, jotta kansalaisten huomio saatiin suunnattua toisaalle, täysin pois sieltä, missä on eniten mätää. Joko arvaatte?

Ihmislajille ominainen pelko ja viha tuntematonta kohtaan houkuteltiin parahiksi esille, ja nyt on kulunut jo yli kaksi vuotta siten, että ihmismielet ovat täyttyneet maahanmuuttopropagandasta. Järkeviltäkin vaikuttaneet väestönosat ovat tempautuneet mukaan joukkovihaan, ja laajalla rintamalla on omaksuttu maahanmuuttovastaisia näkemyksiä. Juuri tämä oli tavoitteena. Arvaatteko ketkä onnistuivat saamaan heikoimmassa asemassa olevat toisiaan vastaan?

Poliittisesti tämä on näkynyt kaikkialla Euroopassa siten, että valtapuolueet ovat saaneet näennäishaastajia äärioikeistosta. Näennäisiä siksi, että missään maassa äärioikeisto ei ole päässyt valtaan, tai jos onkin, se on joutunut tekemään kompromisseja, jotka ovat saman tien sulattaneet kannatuksen. Näin kävi perussuomalaisille. Jos äärioikeisto ei suostu tekemään kompromisseja, sen on saatava ehdoton valta-asema, ja sitä se ei missään tule saamaan.

Mutta Euroopassa on jo pitkään ollut myös kolmas vaihtoehto. Siihen kuuluvat mm. Itsenäisyyspuolue Suomessa ja UPR Ranskassa. Nämä puolueet ajavat itsenäisten kansallisvaltioiden ja keskuspankkien palauttamista sekä aitoa ja rauhaa rakentavaa yhteistyötä valtioiden välille. Ne näkevät myös nyky-yhteiskunnan eriarvoisuuden ja luonnon tasapainon järkkymisen syyt ja haluavat hylätä kasvupakon ja velkarahan. Kaikkien pärjääminen ja hyvinvointi on mahdollista saavuttaa, jos siihen on tahtoa. Harvojen ylettömyyteen ja etuoikeuksiin ei ole varaa. Kolmannen vaihtoehdon ääni kuuluu jo nyt myös lukuisissa kansalaisjärjestöissä, ja kasvualusta sen ajatuksille on olemassa jokaisessa puolueessa kautta Euroopan.

 

Henri Aitakari

puoluesihteeri

Itsenäisyyspuolue

 

0
Viewing all 561 articles
Browse latest View live